Kväll- och helgmeny

På vår meny hittar du en blandning av de saker som vi själva gillar. Med ena foten i Italien och den andra i övriga Europa utvecklar vi menyn löpande. Några rätter stannar längre och andra gör korta gästspel på menyn.

Denna meny har vi vardagar från 15 och hela lördag och söndag.

TEMAKVÄLLAR

Lillördag  med aperitifs – varje onsdag 15.30-18.00- buffé med läckra tilltugg och ett glas bubbel/öl 150.-

Moules frites afton  5&6 nov samt 19&20 nov från 17.00

En kväll i Italiens tecken 2,3 & 4 samt 9,10 & 11 dec

– mer info finner ni under fliken ” vad händer hos oss”

Något litet

Färska gröna oliver 45 Grillade marinerade kronärtskockor 45 Saltgurka med syrad grädde och honung 55 Capra IL Saggio 65 Getost från Sardinien med gröna oliver Gruyére med fikonmarmelad 65 Boqurones 50 syrliga sardeller på crostini Ryska fransosen 280 Vodka- russian standard, saltgurka och fransk sturia kaviar 15g Fransyskan 300 Ett glas champagne Bouche Cuvée med fransk sturia kaviar 15g

Chark á 65.- ca 30 gram

Fänkålssalami - Siena Salami Milano eko -Lombardiet Salsiccia Napoletana- Kampanien Cecina de León - nordvästra Spanien Coppa di Parma - Emilia-Romagna Prosciutto di Parma 14 mån - Emilia-Romagna

Förrätt

Vitlöksbröd 75 med oliv- och ricottakräm Burrata 130 Italiensk ost gjord på mozzarella och grädde med riven färsk Italiensk hösttryffel, olivolja, havssalt och crostini 130 Burrata 145 Italiensk ost gjord på mozzarella och grädde serveras smörstekta kantareller, sikrom, svartpeppar och dill Fritto misto di mare 125 friterad bläckfisk med rökt paprika och svart aioli Tryffelbomb 145 tryffelsalami, tryffelpecorino, rostad bröd och vispat tryffelsmör Carpaccio Claccic 155 som vi valt att göra på tunt skivad bresaola med citronolja, riven lagrad Parmigiano- Reggiano, ruccola och pinjenötter

Pasta och risotto

Risotto al tartufo e fungi porcini 185 svamp- och tryffelrisotto på vitvin och Parmiggiano- Reggiano. Toppas med pinjenötter och riven rökt ricotta salata Risotto Milanese 185 krämig risotto på saffran, citron och Parmigiano-Reggiano och hackade pistagenötter. Toppas med lättrökt tonfisk Triangolo 225 fylld färsk pasta med ost och Karljohansvamp. Serveras i sås gjord på smör, tryffel, salvia, Karljohansvamp och salvia. Toppas med ruccola, hasselnötter i från Piemonte samt riven färsk hösttryffel Tortellini al burro 195 små handgjorda pastaknyten fyllda med Parmiggiano- Reggiano och lufttorkad skinka serveras i syrlig smörsås och salvia. Toppad med riven tryffel Pasta al ragù bolognese 155 klassiker från Bologna. Äggpasta med 12-timmars kokt blandfärsragu, en skvätt mjölk och Parmigiano-Reggiano

Varmrätter

Råbiff 195 nymalet Svenskt nötytterlår med klassiska tillbehör, dijonnaise och pommes frites Wienerschnitzel 245 kalvschnitzel med sardellsmör, friterad kapris och grillad citron. Välj mellan tysk potatissallad och pommes frites Grillad entrecote 265 300g med tryffelsmör, ruccola, riven Parmigiano-reggiano och pommes frites
Har du några allergener, prata med oss så hjälper vi dig

För er små- rekommenderas för barn upp till 10 år

Pasta 65 med tomatsås och buffelmozzarella Pasta ragu bolognese 65 pasta med köttfärssås som vi i Sverige kallar det Grillad biff 85 med majonnäs och pommes frites
Självklart kan ni få alla våra pastarätter i barnportion

Det söta

Italiensk liten tryffel 12 nougat& hasselnöt/ mörk choklad En kula Italiensk glass 45 vanilj, saltad pistage, hasselnöt, chokladsorbet eller mango- och passionsfruktsorbet 45 Tryffelsvinets trio 110 chokladtryffel, calvado 3 cl/ dessertvin och en rykande espresso Limone 95 citronsorbet med limoncello och cantucciniskorpor Affogato 56/95 vaniljglass dränkt i espresso med eller utan 3cl hasselnötslikör Höstäpple 95 grannens öppen med vaniljmascarpone och havrecrunqh Tiramisu 95

Gillar du tryffel?

…vem gör inte det. För ..kr extra toppar vi din rätt med en generös mängd nyriven tryffel.

Köpa med hem?

Låt tryffelfesten fortsätta hemma. Vi har i stort sett alltid färsk tryffel till försäljning. Kanske riva lite över din maträtt på plats och ta med resten hem. Fråga personalen så hjälper de dig. Priset varierar beroende på tillgång.

Öppettider

Måndag -tisdag Stängt
Onsdag-torsdag 11-21/22
Fredag 11-22
Lördag 12-22
Söndag 12-17 köket stänger 16.30
Dessa öppettider gäller nov ut. De två första helgerna i december har vi öppet torsdag-lördagkväll med tema.
Klicka på fliken "vad händer hos oss" för att se våra temakvällar och övrig info



Boka bord

Önskar ni boka bord gör ni det smidigt här på hemsidan

Kontakt

0760212631 Ni når oss bäst via mail hej@tryffelsvinetkivik.se Torget, 27730 Kivik, Sverige
© 2021 Tryffelsvinet på Kivik
Webbplatsen är byggd av Pixelbruket