À la carte

På vår meny hittar du en blandning av de saker som vi själva gillar mest. Med ena foten i Italien och den andra i övriga Europa utvecklar vi menyn löpande. Några rätter stannar längre och andra gör korta gästspel på menyn.

Detta är nu vårt första utkast. Vi kommer säkerligen göra lite ändringar ända fram till öppning!

Något litet

Färska gröna oliver 45 Saltgurka - med honung och smetana 45 Boquerónes - syrliga sardeller på grillat vitlöksbröd 45

Chark

Speck trentino südtyrolen 55 Fänkålssalami I.G.P. Siena 55 Vildsvinssalami I.G.P. Siena 55 Tryffelsalami I.G.P. Siena 55 Prosciutto di Parma D.O.P. 30 mån 65 Culatello di Zibello D.O.P. 75 Bresaola Punta danca med citronolja 65

Förrätt

Burrata 125 med riven färsk Italiensk tryffel och kallpressad olivolja Burrata 125 med löjrom, dill och svartpeppar Vongole 125 venusmusslor med friarelli chili, vitlök och citron Tryffelbomb 145 tryffelsalami, tryffelpecorino, rostad bröd och vispat tryffelsmör Carpaccio Cipriani 165 serveras endast med sin hemliga dressing och kapris. Arrigo Cipriani skapade carpaccion på Harrys bar i Venedig döpt efter konstnären Vittore Carpaccio

Pasta

Spaghetti al olio, aglio e peperoncino 130 med olivolja, chili och lättrostad vitlök samt riven Parmigiano Reggiano Pasta all Àrrabbiata 130 pasta i het tomat- och basilikasås toppad med buffelmozzarella Girasole 175 stora pastakuddar fyllda med fior di latte serveras i smörig tomat- och salviabuljong. Toppas med burrata och ruccola Spaghetti alle vongole 175 klassisk pasta med venusmusslor, vitlök, chili och persilja Tortelloni al tarufo 195 färska handgjorda pastaknyten fyllda tryffel och ricotta serveras i smör- och vitvinssås med parmesan och hasselnötter. Toppas med ruccola och hyvlad Italiensk tryffel Pasta All’Amatriciana 145 pasta med het tomatsås, vitlök och guanciale samt pecorino och Parmigiano Reggiano

Varmrätter

Pattes krämiga hummersoppa 175 med citronmarinerade räkor, marsalavin och grillat vitlöksbröd vid sidan Råbiff 215 på nötytterlår bunden med tryffel- och olivkräm, majonnäs och svartpeppar. Serveras med ruccola, Parmigiano Reggiano och pommes frites Schnitzel 195 med ärtor, citron-och sardellsmör, rödvinssky och pommes frites Grillad entrecote 245 med parmesan- och tryffelsmör, kronärtskockor, balsamicomarinerade tomater, rödvinssky och pommes frites

För er små

Pasta 65 med tomatsås och buffelmozzarella Pasta ragu bolognese 65 pasta med köttfärssås som vi i Sverige kallar det Grillad biff 85 med bearnaise och pommes frites
Självklart kan ni få alla våra pastarätter i barnportion

Det söta

En kula glass 30 Tryffelsvinets trio 110 chokladtryffel, calvado 3 cl/ dessertvin och en rykande espresso Limone 95 citronsorbet med limoncello och cantucciniskorpor Affogato 55/95 vaniljglass dränkt i espresso med eller utan 3cl hasselnötslikör Creme brule 95 med hallonsorbet Den gode, den onde, den fule 85 tre sorters ostar

Gillar du tryffel?

…vem gör inte det. För ..kr extra toppar vi din rätt med en generös mängd nyriven tryffel.

Köpa med hem?

Låt tryffelfesten fortsätta hemma. Vi har i stort sett alltid färsk tryffel till försäljning. Kanske riva lite över din maträtt på plats och ta med resten hem. Fråga personalen så hjälper de dig. Priset varierar beroende på tillgång.

Öppettider

Onsdag 11.00-15.00 (endast lunch)
Torsdag-Lördag 11.00-kväll
Söndag 11.00-17.00
Vi börjar lite mjukt. Öppettiderna kommer att förändras ju närmare sommaren vi kommer. Tanken är öppet sju dagar i veckan lunch som kväll med start i maj!

Boka bord

Kontakt

0760212631 hej@tryffelsvinetkivik.se Torget, 27730 Kivik, Sverige
© 2021 Tryffelsvinet på Kivik
Webbplatsen är byggd av Pixelbruket