Kväll- och helgmeny

Vår meny ändras efter känsla, smak och säsong. Vissa rätter gästar en stund medans andra består. Menyn är i ständig rörelse som också anpassas efter gästflödet och vår kapacitet. Italienska köket är kärnan och såklart finner ni alltid flera pastarätter på vår meny.

Som i det Italienska köket är vitlök, citron, Parmigiano- Reggiano, pecorino  återkommande råvaror och smaksättare som spelar sin roll i våra rätter

 

Snacks 65.-

Oliver Friterade salta mandlar Fransk minisalami Saltgurka med syrad grädde och honung Fläsksvål med tryffeldipp Eller kanske triss i snacks- du väljer själv vilka tre för 175.-

En bit ost 85.-

En bit dansk ost med marmelad Husets ost med fikon päron och honung Parmigiano Reggiano med lagrad balsamico Gruyére 18 mån med fikonmarmelad och crostini

Några skivor chark 85.-

Salame al Barolo med hasselnötter Mortadella med pistage och nocellara oliver Prosciutto di Parma 16 mån med färska gröna oliver Tryffelsalami med marconamandlar Coppa di Parma eller kanske Salumi misti 225 blandad chark med oliver och nötter

FÖRRÄTTER

Tomatsallad med boquerones, feferoni, silverlök och kapris 130 * Kronärtskocka med stracciatella, mynta, Parmigiano och pinjenötter 120 * Anchoa eller boquerones med aioli, libbsticka och bröd 135 Burrata med kronärtskocka, prosciutto di Parma, citronolja, riven Parmigiano och crostini 155 * Vitello tonnato klassiker från Piemonte- tunna skivor kokt kalvkött, toppas med krämig tonfisksås och kapris 165 Tryffelbomb salami, tryffelpecorino, vispad tryffelkräm och crostini 165
* = utmärkt även som veg

PASTA

Mezze Maniche al Tartufo torkad pasta från Marche i krämig tryffel- och parmesansås med Karljohansvamp och mascarpone. Toppas med pinjenötter 235 * Caramelle färsk pasta fylld med Karljohansvamp serveras i syrlig sås på smör, vitlök, salvia, citron och vitvin. Toppas med stracciatella och riven tryffel 255 * Pasta con ragu bolognese maccheroni- färsk äggpasta med Tryffelsvinets blandfärsragu och Parmigiano 185 Risotto Cacio e pepe med pecorino, Parmigiano, svartpeppar och Prosciutto di Parma 195 *
Allergener- har du allergi eller är osäker på något i menyn, prata med oss så hjälper vi dig!

Stammisarna

Råbiff och schnitzel - två favoriter hos oss som alltid finns på vår meny. Lite då och då byter de skepnad Råbiff rullad i Parmigiano, serveras med tryffelmajonnäs, hasselnötter, ruccola och pommes frites 235 Wienerschnitzel med sardellsmör, surkål och tysk potatissallad 265

Just nu

Halstrad tonfisk med sesamfrön och citronmajonnäs (tillbehör beställs separat) 225 Ryggbiff ryggbiff smörstekt med örter och vitlök, serveras med rödvinssås och tryffelsmör (tillbehör beställs separat) 295
Tillbehör 55 kr/st
Bimi- sparrisbroccoli med Parmigiano och citron.
Rostad potatis med örtsmör och havssalt.
Pommes frites slungade i Parmigiano samt tryffeldipp.
Risotto med pecorino och svartpeppar

DET SÖTA

Italiensk liten tryffel 12 En kula glass/sorbet 60 Cannoli- choklad 25 Tryffelsvinets trio chokladpralin, husets grappa och en rykande espresso 105 Limone citronsorbet med limoncello eller prosecco 105 Cantuccini con vino Santo mandelskorpor och stötvis från toscana 110 Tiramisu med pistagenötter 110 Pannacotta på yoghurt och vanilj, Amarene körsbär och krossade mandelskorpor 110

Gillar du tryffel?

Köpa med hem?

Låt tryffelfesten fortsätta hemma. Nu under lågsäsong beställer vi hem färsk tryffel åt er vid förbeställnig, ca en vecka i förväg

Öppettider

Onsdag 11.30-15.00 köket stänger 14.30
Torsdag 11.30-21ca
Fredag 11.30-sent
Lördag 12.00-sent
Söndag 12.00-17 - köket stänger 16.30

Öppettider påsk 6-9:e april 12.00-sent

Boka bord

Bokningsinformation
(läs innnan bokning)

Här nedan bokar ni smidigt bord hos oss!
Under våra öppettider når ni oss bästa via mail

Er fyrbenta vän är självklart välkomna till vår restaurang.
Har ni barn med er i sällskapet som sitter på egen stol så räknar ni in dem i sällskapet när ni bokar. Barnvagnar kan vi ta in i restaurangen i mån av plats.

När vädret tillåter håller vi vår uteservering öppen. Där har vi endast drop-in.

Vi är en liten restaurang och vårt största bord rymmer tio personer och det är också max antal vad vi har möjlighet att ta emot per sällskap. För er sällskap mellan åtta-tio personer har vi en lite mindre. meny.

Under påsken och sommaren tar vi en avgift för utebliven ankomst/sen avbokning på 150.- per person. Detta då det under dessa tider förkommit, allt för ofta, att bord bokas och gäster inte dyker upp eller har avbokat inom skälig tid. Vi står då med tomma bord som någon annan hade kunnat boka och med personal, råvaror och såklart blir det förlorad inkomst. 



Kreditkortsuppgifter lämnas i samband med bokning. Avgift dras endast från ditt kreditkort om ni inte dyker upp eller avbokar senare än 6 timmar innan ankomst.


Kontakt

0760212631 hej@tryffelsvinetkivik.se Torget, 27730 Kivik, Sverige
© 2023 Tryffelsvinet på Kivik
Webbplatsen är byggd av Pixelbruket