Kväll- och helgmeny

På vår meny hittar du en blandning av de saker som vi själva gillar mest. Med ena foten i Italien och den andra i övriga Europa utvecklar vi menyn löpande. Några rätter stannar längre och andra gör korta gästspel på menyn.

Vill du ta med din mat hem?

Klicka på fliken ”take away” så ser du vår meny för avhämtning

 

Något litet

Färska gröna oliver 45 Mandlar- marcona eller valencia 45 Saltgurka - med honung och smetana 50 Rökt skarpsill med gräslök och crostini 50 Friterade fläsksvål med tryffelmajonnäs 50 Canard- ankrillette med cornichon, endiver och crostini 95 Ryska fransosen 280 Vodka- russian standard, saltgurka och fransk sturia kaviar 15g Fransyskan 300 Ett glas champagne Bouche Cuvée med fransk sturia kaviar 15g

Chark

Speck trentino südtyrolen 55 Fänkålssalami I.G.P. Siena 55 Prosciutto Toscano al pepe 65 Tryffelsalami I.G.P. Siena 60 Prosciutto di Parma D.O.P. 30 mån 70 Culatello di Zibello D.O.P. 75 Bresaola Punta danca med citronolja 65

Förrätt

Burrata 125 Italiensk ost gjord på mozzarella och grädde med hasselnötter från Piemonte, tryffelhonung och rosmarin Burrata 125 Italiensk ost gjord på mozzarella och grädde med löjrom, dill och svartpeppar Fritto misto di mare 125 friterad bläckfisk med rökt paprika och svart aioli Vit sparris 145 med rökt späck från Sydtyrolen, hollandaise och cornishons Tryffelbomb 145 tryffelsalami, tryffelpecorino, rostad bröd och vispat tryffelsmör Carpaccio Cipriani 165 serveras endast med sin hemliga dressing och kapris. Arrigo Cipriani skapade carpaccion på Harrys bar i Venedig döpt efter konstnären Vittore Carpaccio

Pasta

Spaghetti al olio, aglio e peperoncino 130 med olivolja, chili och lättrostad vitlök samt riven Parmigiano Reggiano Pasta all Àrrabbiata 130 pasta i het tomat- och basilikasås toppad med buffelmozzarella Spaghetti alle vongole 175 klassisk pasta med venusmusslor, vitlök, chili och persilja Tortelloni al tarufo 225 färska handgjorda pastaknyten fyllda med tryffel och ricotta serveras i smör- och vitvinssås med Parmigiano- Reggiano och hasselnötter. Toppas med ruccola och hyvlad Italiensk tryffel Pasta al ragù bolognese 155 klassiker från Bologna. Äggpasta med 12-timmars kokt blandfärsragu, en skvätt mjölk och Parmigiano-Reggiano

Varmrätter

Pattes krämiga hummersoppa 175 med citronmarinerade räkor, marsalavin och grillat vitlöksbröd vid sidan Råbiff Pelle Janzon 225 nymalet Svenskt nötytterlår blandad med pepparrot och gräslök, toppas med löjrom och picklade silverlök. Serveras med majonnäs och pommes frites Schnitzel 195 med ärtor, citron-och sardellsmör och rödvinssky. Välj mellan tysk potatissallad eller pommes frites Grillad entrecote 265 med ramslökssmör, vit sparris, kronärtskocka, rödvinssky och pommes frites
Har du några allergener, prata med oss så hjälper vi dig

För er små

Pasta 65 med tomatsås och buffelmozzarella Pasta ragu bolognese 65 pasta med köttfärssås som vi i Sverige kallar det Grillad biff 85 med bearnaise och pommes frites
Självklart kan ni få alla våra pastarätter i barnportion

Det söta

Italiensk liten tryffel 10 nougat& hasselnöt/ pistage/ mörk choklad En kula glass 30 Tryffelsvinets trio 110 chokladtryffel, calvado 3 cl/ dessertvin och en rykande espresso Limone 95 citronsorbet med limoncello och cantucciniskorpor Affogato 55/95 vaniljglass dränkt i espresso med eller utan 3cl hasselnötslikör Gräddfilspannacotta 95 med jordgubbar och havrecrunch Creme brule 95 med en kula sorbet Den gode, den onde, den fule 85 tre sorters ostar

Gillar du tryffel?

…vem gör inte det. För ..kr extra toppar vi din rätt med en generös mängd nyriven tryffel.

Köpa med hem?

Låt tryffelfesten fortsätta hemma. Vi har i stort sett alltid färsk tryffel till försäljning. Kanske riva lite över din maträtt på plats och ta med resten hem. Fråga personalen så hjälper de dig. Priset varierar beroende på tillgång.

Öppettider

Onsdag-fredag 11-20.30
Lördag 12-20.30
Söndag 12-17 köket stänger 16.30
Extraöppet morsdag 30:e maj till 20.30 då vi har en morsdagmeny. Klicka på fliken morsdag för att se den

Boka bord

Kära gäster
Önskar ni boka bord gör ni det här på vår hemsida! Är ni över fyra personer, maila oss så hjälper vi er.
Under pandemin blir vår kvällssittning kort och många gäster kommer under kort tid därför ber vi er ödmjukast att komma den bokade tiden. Detta för att alla gäster skall få bästa möjliga service av oss.
Skulle ni bli sena meddela oss gärna via mail. 20 min efter bokad tid släpper vi borden till hungriga drop-in gäster.

Från och med 1:a juni har vi även öppet alla dagar i veckan.
Vill ni sitta ute är ni välkomna att droppa förbi.

Kontakt

0760212631 Ni når oss bäst via mail hej@tryffelsvinetkivik.se Torget, 27730 Kivik, Sverige
© 2021 Tryffelsvinet på Kivik
Webbplatsen är byggd av Pixelbruket