Kväll- och helgmeny

Denna meny har vi vardagar från 15.00 samt hela lördag och söndag!

Vår meny ändras efter känsla, smak och säsong. Vissa rätter gästar en stund medans andra består. Menyn är i ständig rörelse som också anpassas efter gästflödet och vår kapacitet. Italienska köket är kärnan och såklart finner ni alltid flera pastarätter på vår meny.

Som i det Italienska köket är vitlök, citron och hårdost återkommande råvaror och smaksättare som spelar sin roll i våra rätter

Är ni sällskap mellan åtta och tio personer önskar vi att ni förbeställer er mat. Ni väljer fritt max fyra förrätter samt max fyra varmrätter från menyn nedan.

 

Snacks 65.-

Oliver Friterade salta mandlar Fransk minisalami Saltgurka med syrad grädde och kastanjehonung Fläsksvål med tryffeldipp

Ost 75.-

Pecorino fårost från Sardinien med gröna färska oliver Parmigiano Reggiano med lagrad balsamico och pang Carasau Gruyére 18 mån med fikonmarmelad och crostini La tur vitmögelost från Piemonte, gjord på tre sorters mjölk. Servers med kastanjehonung, hasselnötter och crostino. En god 200 grams ost perfekt att dela

Chark 75.-

Salame al Barolo med hasselnötter Fänkålssalami med färska gröna oliver Prosciutto di Parma 16 mån med färska gröna oliver Tryffelsalami med marconamandlar Coppa di Parma och marconamandlar eller kanske Salumi misti 225 blandad chark med oliver och nötter

FÖRRÄTTER

Kronärtskocka med stracciatella, mynta, Parmigiano och pinjenötter 130 Anchoa eller boquerones med aioli, libbsticka och crostini 135 Burrata med kronärtskocka, prosciutto di Parma, citronolja, riven Parmigiano och crostini 155 * Tre goda ting köket väljer tre goda utav våra, ostar, charkuterier och tillbehör 175 Carpaccio classico på bresaola med ruccola, balsamico, citron, riven parmigiano, olivolja och pinjenötter 165 Tryffelbomb salami, tryffelpecorino, vispad tryffelkräm och crostini 165
* = utmärkt även som veg

PASTA

Mezze Maniche al Tartufo pasta från Marche i krämig tryffel- och parmesansås med Karljohansvamp och mascarpone. Toppas med pinjenötter 235 * Caramelle färsk pasta fylld med Karljohansvamp serveras i syrlig sås på smör, vitlök, salvia, citron och vitvin. Toppas med stracciatella och riven tryffel 255 * Spaghetti alle vongole ”ramslök” klassisk pasta med små venusmusslor, vitlök, chili, ramslök och vit vin 235 Pasta con ragu bolognese maccheroni- färsk äggpasta med Tryffelsvinets blandfärsragu och Parmigiano 185
Psst.. vi har glutenfri pasta för er som är glutenintoleranta.

Varmrätter

Halstrad tonfisk med sesamfrön, citronmajonnäs och bimi- kall sparrisbroccoli med parmesan och citron 285 Råbiff rullad i Parmigiano, serveras med tryffelmajonnäs, hasselnötter, ruccola och pommes frites slungade i parmesan 245 Kalvschnitzel med syrlig ärtsallad, riven ricotta salata och rostad potatis 265

För de små

Pasta med smör och parmesan 65 Pasta con ragu bolognese - Tryffelsvinets blandfärsragu med Parmigiano 95 Biff med majonnäs, tomat och pommes frites 120
Rekommenderas upp till 10 år

DET SÖTA

Italiensk liten tryffel 13 En kula glass/sorbet 60 Cannoli- pistage eller choklad 25 Tryffelsvinets trio chokladpralin, husets grappa och en rykande espresso 105 Limone citronsorbet med limoncello 105 Affogato dränkt i vaniljglass, med eller utan hasselnötslikör 75/105 Cantuccini con vino Santo mandelskorpor och sött vin från toscana 110 Tiramisu med pistagenötter 110 Pannacotta på yoghurt och vanilj, Amarene körsbär och krossade mandelskorpor 110

Gillar du tryffel?

Köpa med hem?

Låt tryffelfesten fortsätta hemma. Nu under lågsäsong beställer vi hem färsk tryffel åt er vid förbeställnig, ca en vecka i förväg

Öppettider

Öppettider just nu
19:e juni öppnar vi upp för måndagar 14.00-sent
Tisdag 11.30-21/22
Onsdag 11.30-21/22
Torsdag 11.30-21/22
Fredag 11.30-sent
Lördag 12.00-sent
Söndag Stängt

Från 19:e juni tom mitten av augusti har vi öppet
måndag 14.00-sent
tisdag-fredag 11.30-sent
Lördag 12-sent
Söndag stängt

Öppet mars till november/december- öppettider för höst och vinter kommer efter sommaren

Boka bord

Bokningsinformation
(läs innnan bokning)

Här nedan bokar ni smidigt bord hos oss!
Under våra öppettider når ni oss bästa via mail

Er fyrbenta vän är självklart välkomna till vår restaurang.
Har ni barn med er i sällskapet som sitter på egen stol så räknar ni in dem i sällskapet när ni bokar. Barnvagnar kan vi ta in i restaurangen i mån av plats.

När vädret tillåter håller vi vår uteservering öppen. Där har vi endast drop-in.

Vi är en liten restaurang och vårt största bord rymmer tio personer och det är också max antal vad vi har möjlighet att ta emot per sällskap. Drop-in sällskap tar vi upp till 8 personer.

Under vår och sommar tar vi en avgift för utebliven ankomst/sen avbokning på 150.- per person. Detta då det under dessa tider förkommit, allt för ofta, att bord bokas och gäster inte dyker upp eller har avbokat inom skälig tid. Vi står då med tomma bord som någon annan hade kunnat boka och med personal, råvaror och såklart blir det förlorad inkomst. 



Kreditkortsuppgifter lämnas i samband med bokning. Avgift dras endast från ditt kreditkort om ni inte dyker upp eller avbokar senare än 6 timmar innan ankomst.


Kontakt

Ni når oss alltid bäst via mail 0760212631 hej@tryffelsvinetkivik.se Torget, 27730 Kivik, Sverige
© 2023 Tryffelsvinet på Kivik
Webbplatsen är byggd av Pixelbruket