Kväll- och helgmeny

Från 15.00 vardagar samt under hela helgen.

Vår meny ändras efter känsla, smak och säsong. Vissa rätter gästar en stund medans andra består. Italienska köket är kärnan och såklart finner ni alltid flera pastarätter på vår meny!

 

Något LITET att börja med

Färska gröna oliver från Apulien 55 Marconamandlar 55 Fläsksvål 55 Fransk Ölkorv 65 Friterade kronärtskockor med Espelettepeppar 65 Saltgurka, syrad grädde och honung 55

DE LILLA EXTRA

Svensken Ett glas bubbel från Skepparps vingård med Kalixlöjrom 30g samt citron och crostini Finska fransosen Vodka Koskenkorva, saltgurka och fransk sturia kaviar 15g 310 Fransyskan Ett glas champagne Thienot brut med Fransk sturia kaviar 15 g 345

CHARK- samtliga från Italien

Speck- rökt skinka, Sydtyrolen 65 Fänkålssalami, Siena 65 Salame Felino, Emila-Romagna 65 Salme Cinta senese, Toscana 65 Coppa di Parma, Emila-Romagna 65 Bresaola- lufttorkad nöt, Valtellina i alperna 65 Prosciutto di San Daniele, Udine, Friuli 65 Lardo, Lombardiet med crostini, rosmarin och olivolja 65

OST

Parmigiano-Reggiano 24mån med aceto balsamico di Modena 10år 65 Capra IL Saggio Getost från Sardinien med gröna oliver 65 Gruyére grottlagrad hårdost från schweiz med fikonmarmelad 65 La tur alta langa 250g- perfekt att dela med tryffelhonung och crostini 145

FÖRRÄTTER

Caprese med olivolja, stracciatella och krasse 110 Burrata e tartufo med riven färsk tryffel, pinjenötter och crostini 140 Sparris smörstekt vit sparris med sikrom, ramslöksolja, rökt gräddfil och krasse 165 Anchoa (sardell) med smörstekt bröd, vitlök, libbsticka och citron 110 Burrata di Parma med Prosciutto di Parma samt saltbakade vindruvor 145 Tre goda ting tryffelsalami, tryffelpecorino, vispad tryffelricotta och crostini 155 Tryffelbomb tryffelsalami, tryffelpecorino, rostad bröd och vispad tryffelricotta 155

PASTA

Pasta pomodoro färsk pasta med tomat- och basilikasås toppas med mozzarella 155 Pasta Genovese pennepasta med pesto - en kräm gjord på basilika, pinjenötter, vitlök och Parmigiano-Reggiano. Toppas med soltorkade tomater och mozzarella 175 Tortellone primavera färska handgjorda tortellone fyllda med ost och kronärtskocka, serveras på en spegel av tomatsås med Taggiasche oliver ,ruccola och riven ricotta salata 195 Saccottini färska handgjorda pasta fyllda med ost och nötter, i syrlig smörsås på vittvin, salvia och hasserlnötter från Piemonte. Toppas med stracciatella och riven mild färsk sommartryffel 245 Penne allé vodka ”n’duja style” färsk pasta med gambas, små tomater, vodka, n’duja, burrata och Parmigiano-Reggiano 195 Pasta ragu bolognese färsk macheroni med Tryffelsvinets blandfärsragu , en skvätt mjölk ,pecorino och Parmigiano- Reggiano 175 psst, vi har glutenfri pennepasta
Vår handgjorda pasta görs i Italien på en liten familjeägd fabrik där råvaran och hantverket spelar huvudrollerna

VARMRÄTTER

Carne cruda råbiff på nymald oxinnanlår blandad med tryffelkräm, pecorino. Serveras med rökt majonnäs, friterade jordärtskockor och pommes frites 230 Råbiff i klassisk stil på nymald svenskt oxinnanlår med kapris, cornichoner, rödlök, dijonnaise och pommes frites 225 Cotoletta Milanese kalvschnitzel med surkål, saltgurka och kumminsmör. Välj mellan tysk potatissallad eller pommes frites 255

FÖR ER SMÅ

Pasta - med smör och parmesan 55 Pasta - med tomatsås och mozzarella 65 Svensk entrecote - med dragonmajonnäs, tomat och pommes frites 110
rekommenderas för barn upp till 10 år

DET SÖTA

Italiensk liten tryffel nougat& hasselnöt/ pistage/ mörk choklad 12 En kula Italiensk glass vanilj, saltad pistage, hasselnöt, chokladsorbet eller mango- och passionsfruktsorbet 60 Tryffelsvinets trio chokladpralin, husets grappa och en rykande espresso 105 Limone citronsorbet med limoncello och cantucciniskorpor 95 Affogato vaniljglass dränkt i espresso med eller utan hasselnötslikör 75/105 Creme brulée med en kula sorbet 110 Ljuvlig tiramisu klassiker från Treviso i Veneto 95

Gillar du tryffel?

…vem gör inte det. För ..kr extra toppar vi din rätt med en generös mängd nyriven tryffel.

Köpa med hem?

Låt tryffelfesten fortsätta hemma. Vi har i stort sett alltid färsk tryffel till försäljning. Priset varierar beroende på tillgång.

Öppettider

Onsdag-Torsdag 11.30-21 ca
Fredag 11.30 till sent
Lördag 12.00 till sent
Söndag 12.00-17.00 köket stänger 16.30
Avvikande öppettider: 26 & 27:e maj 12-sent
6:e juni 12-19.00
Sommar Öppet sju dagar i veckan från och med 6:e juni

Vi är en kontantfri restaurang!

I början av juni är det dags att även öppna upp måndag och tisdagar.
Midsommarhelgen har vi öppet som vanligt

Boka bord

Vi är en restaurang som såklart lever på våra gäster, vid förhinder ber vi er att avboka ert bord! Senast 12 timmar innan för att vi skall ha möjlighet att att fylla platserna med andra hungriga gäster. Sällskap ÖVER 8 personer vänligen maila till oss

Kontakt

0760212631 Ni når oss bäst via mail hej@tryffelsvinetkivik.se önskar ni boka bord gör ni det smidigt här på vår hemsida via bokningsappen Torget, 27730 Kivik, Sverige
© 2022 Tryffelsvinet på Kivik
Webbplatsen är byggd av Pixelbruket