Bakgrund

Vilka är vi?

Patte är från Stockholms förort med rötter i Schweiz och Spanien. Han har alltid älskat Italiensk fotboll och intresset gled så småningom över till landets kultur och mat. Intresset för mat växte och efter kocklinjen på gymnasiet blev det sedan det Italienska köket som var kärnan i matlagningen.

Kattis är född i Stockholm men uppvuxen på ön Tjörn på västkusten. Efter att ha gått konstgymnasium och utbildning inom restaurang med fokus på sprit och öl flyttade hon tillbaka till Stockholm. Kattis hävdar själv att hon inte kan laga mat, men är gladeligen Pattes testperson numero uno i köket.

2008 träffades vi för första gången på en gemensam arbetsplats i Stockholm. Det ena ledde till de andra och nu har vi döttrarna Stella, Bonnie och Blanca tillsammans.

Innan flytten till Österlen var vi delägare i två restauranger under tio år tillsammans. Drömmen har alltid varit en egen restaurang, där vi får skapa fritt.

Under sommaren 2019 åkte vi runt i östra Skåne under en vecka och blev helt tagna över Österlens skönhet. Det genuina och gemytliga kändes igen från många av våra resor till Toscana. Vi var övertygade om att vi en dag skulle återkomma på mer obestämd tid.

Senare samma år såg vi annonsen där ”Eva på torget” var till salu. Patte skrek rakt ut ”Jag har hittat vår restaurang, vi skall flytta till Österlen!”. Sen gick allting i en rasande fart.  Vi reste ner till Kivik och träffade de tidigare ägarna Eva och Åke. Efter mötet var vi säkra på hur vi ville att vår framtid skulle se ut.

Fyra månader senare var villan i Stockholm såld och flyttlasset rullade mot Österlen. Under sommaren 2020 fick vi tillökning i familjen då Blanca kom till världen. När vi är lediga äter vi oss genom Österlen för att upptäcka alla små guldkorn som finns i omgivningen.

Varför namnet Tryffelsvinet?

Naturligt för tryffel oss till landet Italien. Landet vi har mycket kärlek till!  Maten, goda viner, gemenskap runt matbordet, glädje och naturen.  Att just enkelheten som en pasta med ljuvlig tomatsås med endast parmesan på kan bli så fantastiskt .Vi älskar också tryffel och kombinationen med goda viner. Tryffel finns också här på Österlen och mycket svin!  Ja många olika tankar med namnet och att komma på ett namn har nästan varit det svåraste med allt det här. Vi ville ha ett namn som känns lekfullt och nyfiket, precis som vi. Det betyder inte att  alla rätter innehåller tryffel, men möjligheten finns alltid…

Vår målsättning

Med Tryffelsvinet  hoppas vi kunna skapa en plats där alla känner sig välkomna. Det behöver inte vara så krångligt det här med god mat och dryck. Vi försöker hålla det enkelt och gott med genuina smaker, inget fancy. En kvarterskrog på Kivik kan man kalla det.

Det som ni finner på menyn är det som VI älskar!
Kan vara blandat, men pasta ja det finns såklart alltid. Vår inspiration får vi från Italien och Centraleuropa. Vi vill skapa en genuin och gemytlig känsla där alla skall känna sig välkomna, barn som vuxna. Med enkla råvaror till en härlig matupplevelse.

Vi hoppas att få se er som gäster på Tryffelsvinet inom kort

Kattis och Patte med familj

Öppettider

Måndag -tisdag Stängt
Onsdag-torsdag 11-21/22
Fredag 11-22
Lördag 12-22
Söndag 12-17 köket stänger 16.30
Dessa öppettider gäller nov ut. De två första helgerna i december har vi öppet torsdag-lördagkväll med tema.
Klicka på fliken "vad händer hos oss" för att se våra temakvällar och övrig infoBoka bord

Önskar ni boka bord gör ni det smidigt här på hemsidan

Kontakt

0760212631 Ni når oss bäst via mail hej@tryffelsvinetkivik.se Torget, 27730 Kivik, Sverige
© 2021 Tryffelsvinet på Kivik
Webbplatsen är byggd av Pixelbruket