Bakgrund

Vilka är vi?

Tryffelsvinet drivs av oss- Patte och Kattis med våra tre döttrar

Patte är från Stockholms förort med rötter i Schweiz och Spanien- men som Kattis brukar säga –Italienare i hjärtat!

Har alltid älskat Italiensk fotboll och intresset gled så småningom över till landets kultur och mat. Efter kocklinjen blev Patte på restaurangen Kol &Kox  upplärd av två gedigna Italienska herrar. Intresset växte och i över 20 år har han fortsatt lära, utveckla och laga utifrån det Italienska köket.

Kattis är född i Stockholm men uppvuxen på ön Tjörn på västkusten. Efter att ha gått konstgymnasium och utbildning inom restaurang med fokus på sprit och öl flyttade hon tillbaka till Stockholm. Intresset för vin växer , vår vinlista kommer aldrig bli färdig. Vi fortsätter att utveckla. Kattis hävdar själv att hon inte kan laga mat, men är gladeligen Pattes testperson numero uno i köket.

2008 träffades vi för första gången på en gemensam arbetsplats i Stockholm. Det ena ledde till de andra och nu har vi döttrarna Stella, Bonnie och Blanca tillsammans.

Innan flytten till Österlen var vi delägare i två restauranger  som vi drev och byggde upp från början under tio år tillsammans, varav en var en Italiensk pärla.  Drömmen har alltid varit en egen restaurang, där vi får skapa fritt. Att ha en restaurang som vi själva skulle vilja gå till, med personlighet, hjärta och avslappnad känsla.

Under sommaren 2019 åkte vi runt i östra Skåne under en vecka och blev helt tagna över Österlens skönhet. Det genuina och gemytliga kändes igen från många av våra resor till Toscana. Vi var övertygade om att vi en dag skulle återkomma på mer obestämd tid.

Senare samma år såg vi annonsen där ”Eva på torget” var till salu. Patte skrek rakt ut ”Jag har hittat vår restaurang, vi skall flytta till Österlen!”. Sen gick allting i en rasande fart.  Vi reste ner till Kivik och träffade de tidigare ägarna Eva och Åke. Efter mötet var vi säkra på hur vi ville att vår framtid skulle se ut.

Fyra månader senare var villan i Stockholm såld och flyttlasset rullade mot Österlen.

Varför namnet Tryffelsvinet?

Vi bara älskar tryffel och kombinationen med goda viner. Tryffel- för också våra tankar till Italien och Frankrike, gemenskapen kring matbordet, enkelheten, råvarorna och såklart det Italienska köket -som är kärnan i vår matlagning.  Att komma på ett namn har nästan varit det svåraste med allt det här. Vi ville ha ett namn som känns lekfullt och nyfiket, precis som vi. Det betyder inte att alla rätter innehåller tryffel, men möjligheten finns alltid…

Vår målsättning

Med Tryffelsvinet  hoppas vi kunna skapa en plats där alla känner sig välkomna, stora som små. Vi försöker hålla det enkelt och gott med genuina smaker, som kombineras med goda viner. Men såklart med gediget allvar!

Med fokus på just det Italienska köket som har så otroligt mycket att bjuda på, det avlånga landet där matkulturen varierar från region till region.  Olika sorters pastarätter, böngrytor, skaldjur, råbiff, ostar och alla dessa olika charkuterier- enkelheten och ofta med få ingredienser som ändå lyckas bli total magi.

Vi hoppas att få se er som gäster på Tryffelsvinet inom kort

Kattis och Patte med familj

Öppettider

Nu har vi stängt för denna säsong! Vi öppnar upp i början av mars 2023

Boka bord

Under våra öppettider har vi begränsad möjlighet att svara i telefon, vi gör så gott vi kan. Ni når oss bäst via mail.


Kontakt

0760212631 hej@tryffelsvinetkivik.se nås bäst via mail Torget, 27730 Kivik, Sverige
© 2022 Tryffelsvinet på Kivik
Webbplatsen är byggd av Pixelbruket