Bakgrund

Vilka är vi?

Tryffelsvinet drivs av oss, Patte och Kattis

Patte är från Stockholms förort med rötter i Schweiz och Spanien- men som Kattis brukar säga –Italienare i hjärtat!

Han har alltid älskat Italiensk fotboll och det intresset gled så småningom över till landets kultur och mat. Efter kocklinjen blev Patte, på restaurangen Kol & Kox i Stockholm,  upplärd av två gedigna italienska herrar. Intresset växte och i över 20 år har han fortsatt att lära, utveckla och laga mat utifrån det Italienska köket.

Kattis är född i Stockholm men uppvuxen på ön Tjörn på västkusten. Efter att ha gått konstgymnasium och utbildning inom restaurang, med fokus på sprit och öl, flyttade hon tillbaka till Stockholm. Intresset för vin växte och idag är känslan att vår vinlista alltid kommer att fortsätta att utvecklas.

Kattis hävdar själv att hon inte kan laga mat, men är gladeligen Pattes testperson, numero uno, i köket!

2008 träffades vi för första gången på en gemensam arbetsplats i Stockholm. Det ena ledde till de andra och nu har vi döttrarna Stella, Bonnie och Blanca tillsammans.

Innan flytten till Österlen var vi delägare i två restauranger.  Dom drev vi och byggde upp från början under tio års tid, varav en utav dom var en italiensk pärla.  Drömmen har alltid varit att äga en egen restaurang. Där skulle vi få skapa fritt och göra det till en plats som vi själva skulle vilja gå till, med personlighet, hjärta och en avslappnad känsla.

Under sommaren 2019 åkte vi runt i östra Skåne en vecka och blev helt betagna över Österlens skönhet. Det genuina och gemytliga kändes igen från många av våra resor till Toscana och vi var övertygade om att vi en dag skulle återkomma på en mer obestämd tid.

Senare samma år såg vi annonsen där ”Eva på torget” var till salu. Patte skrek rakt ut ”Jag har hittat vår restaurang, vi skall flytta till Österlen!”. Sen gick allting i en rasande fart.  Vi reste ner till Kivik och träffade dom tidigare ägarna, Eva och Åke, och efter det mötet var vi säkra på hur vi ville att vår framtid skulle se ut.

Fyra månader senare var villan i Stockholm såld och flyttlasset rullade mot Österlen.

Vi hoppas att få se er som gäster på Tryffelsvinet inom kort

Kattis och Patte med familj

Öppettider

Öppettider just nu
19:e juni öppnar vi upp för måndagar 14.00-sent
Tisdag 11.30-21/22
Onsdag 11.30-21/22
Torsdag 11.30-21/22
Fredag 11.30-sent
Lördag 12.00-sent
Söndag Stängt

Från 19:e juni tom mitten av augusti har vi öppet
måndag 14.00-sent
tisdag-fredag 11.30-sent
Lördag 12-sent
Söndag stängt

Öppet mars till november/december- öppettider för höst och vinter kommer efter sommaren

Boka bord

Bokningsinformation
(läs innnan bokning)

Här nedan bokar ni smidigt bord hos oss!
Under våra öppettider når ni oss bästa via mail

Er fyrbenta vän är självklart välkomna till vår restaurang.
Har ni barn med er i sällskapet som sitter på egen stol så räknar ni in dem i sällskapet när ni bokar. Barnvagnar kan vi ta in i restaurangen i mån av plats.

När vädret tillåter håller vi vår uteservering öppen. Där har vi endast drop-in.

Vi är en liten restaurang och vårt största bord rymmer tio personer och det är också max antal vad vi har möjlighet att ta emot per sällskap. Drop-in sällskap tar vi upp till 8 personer.

Under vår och sommar tar vi en avgift för utebliven ankomst/sen avbokning på 150.- per person. Detta då det under dessa tider förkommit, allt för ofta, att bord bokas och gäster inte dyker upp eller har avbokat inom skälig tid. Vi står då med tomma bord som någon annan hade kunnat boka och med personal, råvaror och såklart blir det förlorad inkomst. Kreditkortsuppgifter lämnas i samband med bokning. Avgift dras endast från ditt kreditkort om ni inte dyker upp eller avbokar senare än 6 timmar innan ankomst.


Kontakt

Ni når oss alltid bäst via mail 0760212631 hej@tryffelsvinetkivik.se Torget, 27730 Kivik, Sverige
© 2023 Tryffelsvinet på Kivik
Webbplatsen är byggd av Pixelbruket