Bakgrund

Vilka är vi?

Tryffelsvinet drivs av oss- Patte och Kattis med våra tre döttrar

Patte är från Stockholms förort med rötter i Schweiz och Spanien. Han har alltid älskat Italiensk fotboll och intresset gled så småningom över till landets kultur och mat. Efter kocklinjen blev han på restaurangen Kol &Kox  upplärd av två gedigna Italienska herrar. Intresset för mat växte och i över 20 år har han fortsatt lära, utveckla och laga utifrån det Italienska köket.

Kattis är född i Stockholm men uppvuxen på ön Tjörn på västkusten. Efter att ha gått konstgymnasium och utbildning inom restaurang med fokus på sprit och öl flyttade hon tillbaka till Stockholm. Intresset för vin växer , vår vinlista kommer aldrig bli färdig. Vi fortsätter att utveckla. Kattis hävdar själv att hon inte kan laga mat, men är gladeligen Pattes testperson numero uno i köket.

2008 träffades vi för första gången på en gemensam arbetsplats i Stockholm. Det ena ledde till de andra och nu har vi döttrarna Stella, Bonnie och Blanca tillsammans.

Innan flytten till Österlen var vi delägare i två restauranger under tio år tillsammans. Drömmen har alltid varit en egen restaurang, där vi får skapa fritt.

Under sommaren 2019 åkte vi runt i östra Skåne under en vecka och blev helt tagna över Österlens skönhet. Det genuina och gemytliga kändes igen från många av våra resor till Toscana. Vi var övertygade om att vi en dag skulle återkomma på mer obestämd tid.

Senare samma år såg vi annonsen där ”Eva på torget” var till salu. Patte skrek rakt ut ”Jag har hittat vår restaurang, vi skall flytta till Österlen!”. Sen gick allting i en rasande fart.  Vi reste ner till Kivik och träffade de tidigare ägarna Eva och Åke. Efter mötet var vi säkra på hur vi ville att vår framtid skulle se ut.

Fyra månader senare var villan i Stockholm såld och flyttlasset rullade mot Österlen.

Varför namnet Tryffelsvinet?

Vi bara älskar tryffel och kombinationen med goda viner. Tryffel- för också våra tankar till Italien och Frankrike, gemenskapen kring matbordet, enkelheten, råvarorna och såklart det Italienska köket -som är kärnan i vår matlagning.  Att komma på ett namn har nästan varit det svåraste med allt det här. Vi ville ha ett namn som känns lekfullt och nyfiket, precis som vi. Det betyder inte att alla rätter innehåller tryffel, men möjligheten finns alltid…

Vår målsättning

Med Tryffelsvinet  hoppas vi kunna skapa en plats där alla känner sig välkomna, stora som små. Vi försöker hålla det enkelt och gott med genuina smaker, som kombineras med goda viner. Men såklart med gediget allvar!

Med fokus på just det Italienska köket som har så otroligt mycket att bjuda på, det avlånga landet där matkulturen varierar från region till region.  Olika sorters pastarätter, böngrytor, skaldjur, råbiff, ostar och alla dessa olika charkuterier- enkelheten och ofta med få ingredienser som ändå lyckas bli total magi.

Vi hoppas att få se er som gäster på Tryffelsvinet inom kort

Kattis och Patte med familj

Öppettider

Onsdag-Torsdag 11.30-21 ca
Fredag 11.30 till sent
Lördag 12.00 till sent
Söndag 12.00-17.00 köket stänger 16.30
Avvikande öppettider: 26 & 27:e maj 12-sent
6:e juni 12-19.00
Sommar Öppet sju dagar i veckan från och med 6:e juni

Vi är en kontantfri restaurang!

I början av juni är det dags att även öppna upp måndag och tisdagar.
Midsommarhelgen har vi öppet som vanligt

Boka bord

Vi är en restaurang som såklart lever på våra gäster, vid förhinder ber vi er att avboka ert bord! Senast 12 timmar innan för att vi skall ha möjlighet att att fylla platserna med andra hungriga gäster. Sällskap ÖVER 8 personer vänligen maila till oss

Kontakt

0760212631 Ni når oss bäst via mail hej@tryffelsvinetkivik.se önskar ni boka bord gör ni det smidigt här på vår hemsida via bokningsappen Torget, 27730 Kivik, Sverige
© 2022 Tryffelsvinet på Kivik
Webbplatsen är byggd av Pixelbruket