Välkommen till Tryffelsvinet på Kivik!

Här på Tryffelsvinet hittar ni det som vi själva älskar att äta och att laga. Italienska köket är kärnan, det avlånga landet där matkulturen kan variera stort från region till region, avspeglas såklart väldigt mycket i våra menyer.

Tryffelsvinet vill vi ska vara en plats där alla känner sig välkomna! Stora som små och självklart även de fyrbenta. Vi håller det enkelt och gott med höga smaker, bra råvaror och med fokus på detaljer och familjär service. En mysig kvarterskrog där vi med stolthet och glädje välkomnar er!

Mat

Vår meny ändras efter känsla, smak och säsong. Vissa rätter gästar en stund medans andra består. Menyn är i ständig rörelse som också anpassas efter gästflödet och vår kapacitet. Italienska köket är kärnan och såklart finner ni alltid flera pastarätter på vår meny.

Är ni fler än 7 personer, kika under fliken ”fler än 7” och skicka ett mail till oss om ni önskar boka.

Snacks

Oliver & nötter 75
Saltgurka med smetana, honung och dill 75
Tryffelchips “Torres” 73
Jamón serrano gran reserva 24 mån med chicharricos 75
Krispiga fläsksvål med tryffeldipp 72
La tur 185 krämig ost från piemonte på tre sorters mjölk .Toppas med honung, hasselnötter och riven färsk tryffel
för två eller flera att dela

Förrätter

Burrata 155 med kronärtskocka, mynta, riven parmesan, citronolja och pinjenötter
Anchoa eller Boquerones 145 med crostini, libbsticka och N’duja
Carpaccio classico 170 tunna skivor av bresaola lufttorkat nötinnanlår, pinjenötter, Parmigiano Reggiano, citron och lagrad balsamico
Tre goda ting 165 chark, ost och oliver

Serveras kväll och hela helgen

Pasta

Psst.... vi har glutenfri pasta till er som är glutenintoleranta!

Pasta all'Arrabiata 185 färsk pasta med Tryffelsvinets tomatsås, chili, vitlök och basilika. Toppas med vispad burrata och chiliolja
Caramelle cacio e pepe 275 fylld färsk pasta serveras i syrlig smörsås på vitlök, salvia, citron och vitt vin. Toppas med stracciatella, pinjenötter och riven färsk tryffel
Tagliatelle al tartufo e funghi 225 färsk pasta i en tryffelsmörsås med rostad svamp och gul lök

Tryffel på maten!?

Vi river på en härlig mängd Italiensk vårtryffel

85 kr extra

Ingen ska lämna Tryffelsvinet hungrig!

Till våra fyrbenta gäster erbjuder vi råbiff med äggula eller hundglass från Hugo och Celine.

Inne just nu

Halstrad tonfisk 285 med syrlig rostad broccolini, libbsticka, ricotta salata, pistagenötter och citronmajonnäs med pommes
Råbiff 285 nymalet svenskt nötinnanlår blandad med olivolja, citron och hasselnötter från Piemonte. Serveras med tryffelmajonnäs, riven parmesan och pommes frites
Kalvschtnitzel 315 med kumminsmör, surkål, dillpicklad gurka och rödvinssky. Välj mellan pommes frites eller tysk potatissallad

För de små

För barn upp till tio rekommenderas dessa portioner

Pasta med smör och Grana Padano 75

Pasta med tomatsås och Grana Padano 95

Kalvschnitzel med pommes frites 125

Tryffelsvinets trio tryffel, espresso och husets grappa
Affogato Italiensk vaniljglass med en espresso på toppen med eller utan hasselnötslikör 120
Cantuccini con vino Santo sött vin från Toscana med Italienska mandelskorpor 110
Italiensk glass pistage, vanilj, hasselnöt eller choklad 55
Limone citronsorbet, pistagenötter och limoncello 135
Pannacotta med körsbärssås och krossade mandelkakor 85
Tiramisu på vårat vis 95

Tänk er en Italiensk familjemiddag, där ni delar och äter tillsammans.

Luta er tillbaka och låt oss sätta ihop en härlig familjär Italiensk meny fullt av godsaker. Det här konceptet är för er som är ett lite större sällskap mellan 8-11 personer, för barn och för vuxna.

Middagen kan bestå av pärlor från menyn men också favoriter som vi lagar just för er. Så låt den italienska kulturen skina igenom när ni äter, på vårt sätt och tillsammans.

Se nedan för vår meny och vårt koncept ”Dela och ät tillsammans”

Anti pasti misto

Blandat gott såsom chark, ostar och plock som vi väljer ut åt er.

Pasta

Två olika ljuvliga pastarätter

Efter måltiden, om ni vill ha något sött, kolla gärna in vår dessertmeny.

420 kr per person (dessert ingår ej i middagen)

Barn med i sällskapet

Äta tillsammans och kanske prova något för första gången!

För oss är det självklart att denna meny äts av hela familjen, stora som små.

3-6 år 130 kr | 7-11 år 200 kr För barn under 3 år  ordnar vi ”pasta med smör och grana padano för 75 kr”

Bokningsinformation

Vill ni boka, skicka ett mail till oss. Vi önskar få in ev antal barn i sällskap och ålder samt ev övrig info. Allergener och önskemål försöker vi möte i den mån vi kan. Anpassas till hela sällskap vanligtsvis. Vitlök/lök eller laktosfri sharing har vi tyvärr ingen möjlighet att göra. 

Vårt största bord rymmer 11 personer och hos oss är det också max antal per sällskap.

Ev avbokning eller ändring i antal vill vi få veta senast 24 timmar innan bokad tid, därefter debiteras 150 kr per person.

Varmt välkomna till oss!

Lunch onsdag-fredag 11.30-15.00

Vi strävar alltid efter att ha ett så lågt matsvinn som möjligt och erbjuder två specialrätter som kan varieras dag för dag eller vecka för vecka. Såklart beroende på gästflödet. Här uppdaterar vi innan lunch dag för dag!

Några utav av våra stående rätter får följa med även under lunchen

Vårt egenbakade bröd och bryggkaffe ingår till alla rätter under lunchen

Lunch vecka 36

Varje dag har vi två "specialre" rätter som varierar vecka för vecka

Pasta ragu bolognes 140 färsk pasta med Tryffelsvinets blandfärsragu och riven ost
Friterad spättafilé 155 med aioli, vitlöksstekt haricot verts och sugarsnaps. Serveras med rostad potatis

Litet att börja med

Oliver 55
Saltgurka med smetana, honung och dill 75
Burrata med kronärtskocka, mynta, riven parmesan, citronolja och hackad mandel 125
Tre goda ting - chark, ost och oliver 145

Stående just nu

visst är det så att en del av våra kvällsrätter vill man inte vara utan, trots att det är lunch

Pasta all'Arrabiata 130 färsk pasta med Tryffelsvinets tomatsås, chili, vitlök och basilika. Toppas med vispad burrata och chiliolja
Pasta frutti di mare 160 skaldjurspasta på Tryffelsvinets vis med tomatsås, vitt vin, chili och vitlök. Toppas stracciatella och pangrattato
Caramelle cacio e pepe 275 fylld färsk pasta serveras i syrlig smörsås på vitlök, salvia, citron och vitt vin. Toppas med stracciatella, pinjenötter och riven färsk tryffel
Råbiff 195 på svensk nötinnanlår med olivolja, citron och mandel. Serveras med tryffelmajonnäs, riven parmesan och pommes frites

Boka

Bra att veta(läs innnan bokning)

– Vår uteservering går EJ att boka. Men i mån av plats och väder kan ni välja att sitta där när ni kommer till oss.
– Lunch 11.30-15.00 tis-fre
– Hundar är välkomna både inne och ute hos oss
– Barnvagnar tar vi in i mån om plats
– Finner ni inga lediga tider skicka ett mail så försöker vi hjälpa er.
– Barn på egen stol räknar ni med i antalet gäster
– Är ni fler än 7 personer erbjuder vi upplägget "dela och ät tillsammans"

Ni når oss bäst via mail under våra öppettider, vi kikar igenom mailen frekvent. Sms- nä det jobbar vi inte alls med:)

Öppettider

Vi är en kontantfri restaurang!
Dessa tider nedan gäller september ut

Ons-torsdag 11.30-21/22 ca
Fredag 11.30-sent
Lördag 12 -sent
Söndag 12.-17.00 (köket stänger 16)

Öppet i oktober - november
Onsdag 11.30-15
Torsdag 11.30-21
Fredag 11.30- sent
Lördag 12-sent
Söndag 12- 17 (kök 16)

Om oss

Vilka är vi?

Tryffelsvinet drivs av oss, Patte och Kattis

Patte uppväxt i Stockholms förort med rötter i Schweiz och Spanien- men som Kattis brukar säga –Italienare i hjärtat! Alltid älskat Italiensk fotboll och det intresset gled så småningom över till landets kultur och mat. Efter kocklinjen blev jag, på restaurangen Kol & Kox i Stockholm,  upplärd av två gedigna italienska herrar. Intresset växte och i över 20 år har jag fortsatt att lära, utveckla och laga mat utifrån det Italienska köket.

Kattis uppvuxen på ön Tjörn på västkusten. Efter att ha gått konstgymnasium och utbildning inom restaurang, flyttade jag tillbaka till Stockholm. Där fortsatte jag inom restaurang och mitt intresse för ledarskap, dryck och detaljer växte. Nu fortsätter jag att utveckla och utvecklas. Jag hävdar själv att jag inte kan laga mat, men är gladeligen Pattes testperson, numero uno, i köket!

2008 träffades vi för första gången på en gemensam arbetsplats i Stockholm. Det ena ledde till de andra och nu har vi döttrarna Stella, Bonnie och Blanca tillsammans.

2019 såg vi annonsen där ”Eva på torget” var till salu. Patte skrek rakt ut ”Jag har hittat vår restaurang, vi skall flytta till Österlen!”. Sen gick allting i en rasande fart. Fyra månader senare hade vi köpt ut oss på de två restauranger vi drev, villan i Stockholm var såld och flyttlasset rullade mot Österlen.

Varför namnet Tryffelsvinet?! Tryffel, för genast tankarna till Italien. Deras gemenskap kring matbordet, enkelheten, råvarorna och såklart pastan som är deras stora stolthet. Vi ville ha ett namn som känns lekfullt och nyfiket, precis som oss! Det innebär dock inte att alla rätter innehåller tryffel, men möjligheten finns såklart…

Vi hoppas att få se er som gäster på Tryffelsvinet inom kort

Kattis och Patte med familj

Vi blir en till!

27:e september öppnar vi upp Tryffelsvinet Ystad

I den gamla vänthallen i stationshuset kommer vi snart kunna välkomna er för lunch och kväll. I den generösa baren finns gott om plats att slappna av för en kaffe eller ett glas.

Vill ni veta mer gå in på www.tryffelsvinetystad.se och följ oss gärna på @tryffelsvinet_ystad